ALTRO

Kontaktinformation

ALTRO
Hvitfeldtsgatan 10
411 20 Göteborg

ÖPPETTIDER

MÅN- FRE: 10.00 – 18.00
LÖR: 10.00 – 15.00
Kontakta oss för bokning utöver ordinarie öppettider

Tidsbokning gör du lättast genom att använda vår
Onlinebokning
Altro salong entré

Vanliga Frågor & Svar

Ibland får vi en del frågor oftare än andra. Här hittar du några av de vanligaste frågorna och svaren på dem. Du är självklart alltid välkommen att kontakta oss oavsett.

Vad innebär ”från-priser”?

Alla våra behandlingar har från-priser. Priset varierar beroende på tidsåtgång och hur mycket material som går åt. Detta innebär att priset kan variera något från gång till gång beroende på vad vi gör. Vi diskuterar givetvis detta med dig som kund om vi känner att priset skulle skilja sig mycket från vår prislista.

Vad använder ni för färger?

Vi arbetar med färg från Joico. Joicolor system reparerar håret samtidigt som man färgar det och resultatet blir en fantastisk färg och glans.

Vad är skillnaden på Balayage och Ombre?

Ombre är ett färgresultat som innebär en mörkare botten och märkbart ljusare toppar. Balayage är en färgteknik. Man penslar slingor/effekter på frihand för att få fram önskat resultet tex en Ombre,

Hur sent får jag avboka min tid?

Du ska avboka din tid senast 24h innan avtalad tid. Ej avbokad tid debiteras med 50% av behandlingskostnaden. För att avboka måste du ringa under våra öppettider alternativt avboka din tid via vår internetbokning.

Kan man färga håret när man är gravid?

Det är helt upp till kunden att besluta. Det finns ingen forskning som visar på att det skulle vara skadligt för fostret men är man orolig är det bättre att avstå. Vi rekommenderar alltid att man ska fråga sin barnmorska för råd.

Hur ofta bör man klippa sig?

Det varierar såklart men vill man hålla en kort frisyr så rekommenderar vi att man kommer efter 5-7 veckor. Ett längre hår brukar klara 10-12 veckor.

Vad är ett djuprengörande schampo?

Det är ett schampo som rengör på djupet ungefär som en peeling fast för håret. Det tvättar effektivt bort gamla oönskade produktrester och kemikalier så som klor. Detta utan att dra ut någon färg. Resultatet blir ett glansigt hår som lättare tar till sig efterföljande vård. Alla borde använda ett djuprengörande schampo någon gång ibland och med fördel göra en inpackning efteråt för ett friskt och välmående hår.

Kan silverschampo ljusa upp ett hår?

Nej! Ett schampo kan aldrig ljusa upp håret. Ett silverschampo innehåller violetta eller blå pigment som effektivt neutraliserar oönskade gula toner i håret. För ögat kan håret då uppfattas ljusare men framförallt kallare.

Gör ni färgning på barn?

Vi hänvisar till Läkemedelsverkets rekommendationer att inte färga håret på personer under 16år. Vi gör ibland undantag och då vill vi ha målsmans godkännande. Vi rekommenderar då att man arbetar med folie så att hårfärgen inte kommer i kontakt med hårbotten.

Har ni veganska produkter?

Ja, Vi har flera varumärken som är helt veganska.

Följ oss